Päivitetty ohjeistus korona-rajoitusten noudattamisesta
8.10.2020 22:01 Uutiset / Pääsivusto

Raahen Jääkiekkoklubin päivitetty ohjeistus korona-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi 8.10.2020, päivitetty 9.10.2020

Korona-virus -tartunnat ovat lisääntyneet myös Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella viimeisten viikkojen aikana. Valtakunnallinen tilanne on huonontunut nopeasti. Seuraamme tiedotteita ja alueellisia suosituksia päivittäin ja reagoimme muutoksiin nopeasti. Tällä hetkellä Raahessa tilanne on vielä rauhallinen ja kaikkien yhteinen toive on, että harrastustoiminta voisi jatkua keskeytyksettä. Pelaajille on tärkeää, että vanhemmat voisivat seurata otteluita, joten pyrimme toimimaan niin, että ottelut saataisiin pelata normaalisti ja vanhemmat voisivat tulla otteluihin yleisöksi. Tämän vuoksi täydennämme omia ohjeistuksiamme Suomen Jääkiekkoliiton tänään antamien määräysten mukaiseksi:

Kasvomaskit tai hengityssuojaimet

Kaikkiin ottelutapahtumiin ja harjoituksiin tuleville pelaajille, toimihenkilöille ja katsojille määrätään maskipakko. Maskipakko koskee THL:n ohjeistuksen mukaan 15 vuotta täyttäneitä, RJK suosittelee kuitenkin yhteisen turvallisuuden vuoksi maskia tätä nuoremmillekin pelaajille. Maskia ei tarvitse käyttää pukukopissa, pelaajapenkillä eikä jäällä. Ottelutoimitsijoiden tulee käyttää maskia koko ottelutapahtuman ajan.

Turvaetäisyydet

Etäisyydet huomioidaan jonottaessa, aulatiloissa ja katsomossa. Seurueiden välille on jätettävä kahden metrin turvaetäisyys. Tämän vuoksi hallikapasiteetista saa olla käytössä max.50%.

Käsi- ja yskimishygienia

Kädet pestään huolellisesti hallille tullessa. Jos käsien pesu ei ole mahdollista, käytetään käsidesiä. Yskitään ja aivastetaan kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.

Jäähallin sisätilojen rauhoittaminen

Vältetään ylimääräistä vapaata oleskelua jäähallin sisätiloissa. Pukukopissa, pukukoppikäytävällä ja pelaajaoven puoleisella kaukaloonmenoalueella ei saa oleskella joukkueeseen kuulumattomia henkilöitä. Pelaajat ja toimihenkilöt käyttävät pelaajaovea halliin tullessaan ja ulos mennessään.

Kioskissa asioiminen

Kioskissa työntekijät antavat kaikki tuotteet asiakkaille. Suositaan korttimaksua jos mahdollista. Pöydissä istutaan seurueittain.

Tule hallille vain terveenä. Hallille ei saa tulla, jos olo on lievästikään flunssainen, kuumeinen tai hengitystieoireinen.

Aiemmin annetut joukkueiden hygieniasuositukset ja ohjeistukset turvallisesta toiminnasta ovat edelleen voimassa. Tiedotetta päivitetään ohjeistusten mukaiseksi reaaliajassa.